Werken aan jezelf

‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden….’

Werken aan jezelf is werken aan verlangen!
Denk aan;08366
• Als je zorgelijk bent en wel eens vrolijk zou willen zijn
• Je meer tevreden met jezelf zou willen zijn
• Je geen woorden hebt voor wat je overkomt, bijvoorbeeld met een ernstige ziekte.
• Als je depressie is opgeklaard maar je vreemd genoeg nog steeds last van onrust hebt
• Als je heel netjes bent en wel eens enorme troep wil maken?
• Als je vaak zegt,”dat kan ik vast niet”
Dan is werken aan jezelf, de moeite waard.

Het leven kan anders lopen dan je zou willen. Dat levert gevoelens van verdriet, pijn, angst, boosheid, eenzaamheid, onmacht, schuld of schaamte op. Het is niet altijd gemakkelijk om deze gevoelens onder ogen te zien.

Of je bent je niet helemaal bewust van deze gevoelens. Of je houdt jezelf voor dat het allemaal wel meevalt. Toch kunnen deze gevoelens het dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden.
Naast het werken met het lijf werk ik ook met beelden, en soms met het beeld geven daaraan. Dat kan met het lijf maar ook met een krijtje of met een klank. De ervaring is dat daardoor het probleem of het verlangen ook direct voelbaar en zichtbaar kan worden en daardoor bewerkbaar. Soms geeft het het beeld dat je maakt, verrassende en nieuwe ervaringen, waarmee je verder kunt. Soms had je wel je wel een vermoeden dat ze in je zaten, maar kon je er niet bij. Of boosheid die goed verstopt zat en waarvan je verstelt kan staan van de kracht er van. Of verdriet dat er al lang zat en nu naar buiten komt omdat je je gevoel tekent en het zichtbaar wordt op jouw manier.
Op deze manier aan jezelf werken doet een ander appél op ons dan er over praten. Het raakt op andere lagen P1040748dan je gewend bent, en juist daarom kan het je helpen anders te voelen en te denken.

Doelen kunnen zijn;
– Het leren uiten van emoties
– Het verwerken van ziekten
– Het om leren gaan met frustratie en boosheid
– Verborgen verlangens zichtbaar maken
– Je andere kant leren kennen
Het gaat er om wat er bij jou gebeurd en wat jij er bij beleeft, en samen met mij kunnen we onderzoeken hoe je daar sterker in kan worden.
Lijkt het je wat, kom dan eens langs om kennis te maken en de vragen die je hebt, te stellen.