Wie ben ik?

Mijn naam is Gert van Dusseldorp. Ik ben geboren in 1955. Jaren geleden ben ik in aanraking gekomen met lichaamswerk, in een periode dat ik veel stress had en niet lekker in mijn lijf zat. Ik zat erg in mijn hoofd en niet bij hoe het leven voor mij was. Door meer naar de signalen van mijn lijf te durven luisteren, ben ik een vrijer en rijker mens geworden. Sta ik steviger op m’n benen en leef ik meer vanuit ‘wie ik ben’ en wat ik wil, dan vanuit wat er van mij verwacht wordt.

Ik werd enthousiast volgde de vierjarige opleiding Energetic Integration tot lichaamsgericht therapeut bij Bodymind. Voorafgaand volgde ik de opleiding tot beeldend therapeut aan de Hoge School Utrecht.

Naast mijn eigen praktijk was ik 30 jr werkzaam als beeldend therapeut in de geestelijke gezondheids-zorg. Beeldende en lichaamsgerichte therapie vullen elkaar goed aan wbt jezelf kunnen ervaren en het tot uiting brengen van wie je bent.
Ik ben aangesloten als therapeut bij de beroepsvereniging SBLP en NVBT/FVB.

Opleidingen/ trainingen

 • 1992 – 1996 Hogeschool Utrecht, 4 jarige HBO Beeldende therapie
 • 2009 – 2013 Body Mind Opleidingen Lichaamsgericht therapeut Energetic Integration
 • 2009 t/m 2014 Opleiding en Supervisie traject MBT, Mentalization Based Treatment, door GGZ Rivierduinen onder supervisie van Anthony Batement en Peter Fonagy
 • 2014 – 2017 Schema Focus Therapy SFT; Opgeleid door Farrell en Shaw
 • 2022 Training Michael Mokrus; Disidentificatie en Vrijheid, NARM gerelateerd bij Aumm.
 • 2023 Training Michael Mokrus , Relationele Dynamiek in therapie , NARM-gerelateerd, bij Aumm
 • 2023 Training Michael Mokrus; Schaamte, Schuld en Identiteit, NARM gerelateerd bij Aumm
 • 2017 Training door Peter Levine samen met Marianne Bentzen
 • 2021 Training door Deb Dana ‘Polyvagaal theorie in therapie’.
 • 2018 – 2020 Supervisie traject bij Henne Arnolt Verschuren
 • 2019 – 2022 Supervisie bij Bert Busard van Uw Psychiater

Therapeutschap en docentschap

 • 2015 tot nu, Eigenaar Praktijk van Dusseldorp, Lichaamsgerichte psychotherapie in Rotterdam en Groningen
 • Beeldend Therapeut bij de Ursula kliniek te Wassenaar en GGZ Rivierduinen 1990 – 2010
 • GGZ Rivierduinen, Therapeut persoonlijkheid problematiek; SFT en MBT therapieën 2010 tot 2020.
 • Leertherapeut Body Mind Opleidingen regio Zuid Holland 2018-2022
 • Lichaamsgericht therapeut bij Uw Psychiater in Zwolle 2018 – 2022
 • Assistentschap bij Zomerworkshop Ademen (nascholing voor therapeuten) 2022 bij Marjolijne van Buren
 • Assistentschap bij training de Verdieping van Annie Vermaat.
 • 2009 – 2023 Docent Diagnostic Drawing Series, Diagnostiek voor beeldend therapeuten. België, Nederland

KvK Nummer                                6380.4689                                                                                               AGB praktijkcode                          90061714