Beeldende therapie

‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden….’

Wie kan baat hebben bij beeldende therapie?
Denk aan;08366
• Als je zorgelijk bent en wel eens vrolijk zou willen zijn
• Je wel eens tevreden met je zelf zou willen zijn
• Je geen woorden hebt voor wat je overkomt, bijvoorbeeld een ernstige ziekte.
• Als je depressie is opgeklaard maar je vreemd genoeg nog steeds last van onrust hebt
• Als je heel netjes bent en wel eens enorme troep wil maken?
• Met je verlangen bezig gaan, als je vaak zegt,”dat kan ik vast niet”
Dan is beeldende therapie je misschien de moeite van het proberen waard.

Het leven kan soms anders lopen dan je zou willen. Dat levert gevoelens van verdriet, pijn, angst, boosheid, eenzaamheid, onmacht, schuld of schaamte op. Het is niet altijd gemakkelijk om deze gevoelens onder ogen te zien.

Of u bent zich helemaal niet bewust van deze gevoelens. Of u houdt zichzelf voor dat het allemaal wel meevalt. Toch kunnen deze gevoelens het dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden.
Bij beeldende therapie werken we met kunstzinnige materialen. De ervaring in het beeldend werken maakt dat het probleem of het verlangen ook direct voelbaar en zichtbaar kan worden en daardoor bewerkbaar. Soms geeft het beeldend werk dat je maakt verrassende en nieuwe ervaringen, waarmee je verder kunt. Bijvoorbeeld er kunnen gevoelens naar boven komen waarvan je wel vermoedde dat ze in je zaten, maar waar je niet bij kon komen. Of boosheid die goed verstopt zat en waarvan je verstelt kan staan van de kracht er van. Of verdriet dat er al lang zat en nu naar buiten komt omdat je je gevoel tekent en het zichtbaar wordt op jouw manier.
Beeldend werken doet een ander appél op ons dan praten over. Het raakt op andere lagen P1040748dan je gewend en juist daarom kan het je helpen anders te voelen en te denken. Beeldende therapie is een ervaringsgerichte therapie, en is erg geschikt voor het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen

Doelen kunnen zijn;
– Het leren uiten van emoties
– Het verwerken van ziekten
– Het omleren gaan met frustratie en boosheid
– Verborgen verlangens zichtbaar maken
– Je andere kant leren kennen
Je hoeft niet creatief te zijn, het gaat in de therapie niet om het maken van mooie werkstukken. Het gaat er wel om wat er bij jou gebeurd en wat jij er bij beleeft en voelt tijdens het bezig zijn met de werkvormen.
Lijkt beeldende therapie je wat, kom dan eens langs om kennis te maken en de vragen die je hebt, te stellen.